Sök IP Sök

Sök information om alla IP-adresser


Så fungerar IP-adresser

En IP-adress är en adress som identifierar en uppkoppling på Internet. Olika servrar och programvaror använder IP-adresser för att informationen som skickas på Internet skall nå fram till rätt punkt. Ibland kallas IP-adresser för IP-nummer.

Varje Internetuppkoppling har en IP-adress. Det är inte ovanligt att flera datorer delar på samma IP-adress. Din IP-adress är 3.236.83.14.

Den nuvarande standarden som hanterar IP-adresser kallas IPv4. Det finns lite drygt 4 miljarder olika IPv4-adresser. Men eftersom fler och fler användare kopplar upp sig mot Internet så håller IP-adresserna i IPv4 på att ta slut. Inom de närmaste 5 åren kommer de flesta företag, organisationer och operatörer gå över till den nya standarden IPv6. IPv6 har stöd för nästan obegränsat antal IP-adresser.

För privatanvändare väntas övergången ske relativt smärtfritt utan krav på att uppgradera varken hårdvara eller mjukvara om man använder en någorlunda modern dator och uppdaterat operativsystem. Det finns ännu inte någon svensk Internetoperatör som erbjuder IPv6 till privatkunder. IPv4 kommer troligen fungera parallellt med IPv6 under en lång tid framöver.

Vi har samlat information om alla IPv4-adresser. Du kan se en lista på alla IPv4-adresser. Du kan också se vilken IP-adress du har och söka information om din IP-adress.


Så fungerar IP-adresser | Så spårar du en IP-adress | Så byter du din IP-adress
Om den här tjänsten och kontaktuppgifter

Dela den här sidan: